Fullkornsbröd med avokado

Har du några avokados som blivit övermogna och tråkiga? Baka bröd med dom! Med fullkornsmjöl och naturligt sötat med dadlar och russin, och en gnutta kanel för den goda smakens skull.

Fullkornsbröd med avokado

Mängd: 1 limpa (ca 10 skivor)
Tid: 1 h, 15 min

Ingredienser

  • 320 g (ca 5,25 dl) fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 320 ml havremjölk
  • 2 msk linfrön
  • 2 (210 g) avokados, urkärnade, skalade
  • 1, 8 dl (105 g) dadlar utan kärnor
  • ½ tsk malen kanel
  • 60 g valnötter
  • 1,25 dl  (75 g) russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en brödform (23x12cm).
2. Lägg ned mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och blanda runt. Ställ åt sidan.
3. Lägg ned havremjölk, linfrön, avokados, dadlar och kanel i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
4. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta. Mixa i 1 minut. Stanna maskinen och addera valnötter och russin. Pulsa 5-6 gånger på hastighet 7, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
5. Häll över smeten till skålen med de torra ingredienserna och blanda runt. När det blivit en fin deg, häll över till brödformen.
6. Ställ in i nedre delen av ugnen i 60 minuter.