Frukostkaka med körsbär

En frukostkaka med körsbär som passar utmärkt till frukostkaffet.

Frukostkaka med Körsbär

Mängd: 12 portioner
Tid: 45 min

Ingredienser

  • 3,5 dl havregryn
  • 1,2 dl fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1,8 dl (165 g) brunt socker
  • 60 g smör
  • 2 ägg
  • 3,5 dl mjölk
  • 150 g frysta körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj en 23 cm x 23 cm ugnsform med smör eller olja.
  2. Blanda havreflingor, mjöl, bakpulver, kanel och salt tillsammans i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Lägg i socker, smör, ägg och mjölk i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten 10, sedan till full effekt (High).
  6. Mixa i 30 sek. Stäng sedan av maskinen.
  7. Häll över blandningen från kannan till bunken med de torra ingredienserna och blanda väl. Lägg i bären.
  8. Häll över blandningen i ugnsformen.
  9. Grädda i 25-30 min eller tills den blir lätt gyllenbrun. Låt svalna.