En frukostkaka med körsbär som passar utmärkt till frukostkaffet.
Frukostkaka med Körsbär
Mängd: 12 portioner
Tid: 45 min
Ingredienser
- 3,5 dl havregryn
- 1,2 dl fullkornsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- 1,8 dl (165 g) brunt socker
- 60 g smör
- 2 ägg
- 3,5 dl mjölk
- 150 g frysta körsbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C. Smörj en 23 cm x 23 cm ugnsform med smör eller olja.
- Blanda havreflingor, mjöl, bakpulver, kanel och salt tillsammans i en bunke. Ställ åt sidan.
- Lägg i socker, smör, ägg och mjölk i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten 10, sedan till full effekt (High).
- Mixa i 30 sek. Stäng sedan av maskinen.
- Häll över blandningen från kannan till bunken med de torra ingredienserna och blanda väl. Lägg i bären.
- Häll över blandningen i ugnsformen.
- Grädda i 25-30 min eller tills den blir lätt gyllenbrun. Låt svalna.