Det är något alldeles extra med hembakad bröd till frukost. Här kommer ett recept på ett frukostbröd med aprikos och nötter.
Frukostbröd med aprikos
Mängd:
Tid:
Ingredienser
- 2,4 dl fullkornsmjöl
- 2,4 dl vetemjöl
- ¼ tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- ¼ tsk salt
- 0,6 dl vatten
- 1 apelsin, skalad
- 1 ägg
- 1,8 dl socker
- 2 msk (20 g) smör
- 2,5 dl (130 g) torkad aprikos
- 1,2 dl nötter, hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnssäker form med smör eller olja.
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål.
- Lägg vatten, apelsin, ägg, socker och smör i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 30 sek. Stäng av maskinen.
- Rör ned de torra ingredienserna. Tillsätt torkad aprikos och nötter.
- Häll degen i en brödform eller på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 45 min – 1 timme.