Frosé

En perfekt sommardrink. Prova gärna att byta ut jordgubbarna mot svarta vinbär eller hallon som variation.

Frosé

Mängd: 1,2 L
Tid: 4 h och 5 min

Ingredienser

  • 1 flaska rosé
  • 1,2 dl socker
  • 230 g färska jordgubbar
  • 1,2 dl pressad citron

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 eller inställningen för Såser och Röror.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet (High), mixa i 45 sekunder (eller låt programmet för Såser och Röror slutföras).
  4. Häll sedan över i isformar och frys in i minst 4 timmar, alternativ över natten.
  5. Lägg sedan ned i kannan igen. Välj hastighet 5 och starta maskinen och mixa i några sekunder tills konsistensen blir “slushig.” Servera direkt.