100 års jubileum

Vitamix fyller 100 år – detta kommer vi förstås uppmärksamma och fira hela året på olika sätt.
Håll utkik här för mer information!

Om Vitamix

Med passion för hälsosam mat

Det hela startade med en passion for hälsosam och god mat. Vitamix grundades i USA av Papa Barnard 1921, som sedan blev en pionjär inom hälsoindustrin. Han studerade och lärde ut allt han kunde om hälsa kopplat till kosthållning, då framför allt  whole foods. År 1937 började Papa Barnard sälja ‘Vita-Mix’ som ett redskap för att snabbt och enkelt kunna laga hälsosam mat från grunden. Idag är Vitamix blenders betrodda av kockar, restauranger och miljontals hushåll världen över!

Vitamix klarar av att göra samma jobb som flera köksmaskiner och gör det därför lättare än någonsin att laga hälsosamma måltider. Från rykande varm soppa till frysta efterrätter samt smakrika såser, puréer och dressingar. Men hjälp av Ascent accessoarerna i form av små 225 ml mixerskålar samt 600ml flaskor kan du dessutom hacka lök, mixa örter och kryddor samt skapa små portioner smoothies, såser, dressingar och nötsmör. De minsta behållarna fungerar dessutom utmärkt som förvaring och kan staplas på varandra för att ta upp minimalt med plats i kylen – så att du kan preppa i förväg och spara ännu mer tid. 

Tillverkade i USA av experter

Vitamix maskiner är hållbara och pålitliga – med en kombination av kraft och precision samt innovativ teknologi och design. De tillverkas i USA av ingenjörer som är experter inom området. Beroende på vilken Vitamix modell du har så du dessutom 5-10 års garanti. Detta gäller på allt som medföljer i kartongen!

Kvalitet och Hållbarhet

Maskinerna är byggda för att hålla år efter år – med samma högkvalitativa resultat. Tack vare att de är designade för att vara lätta att använda, får den stå kvar på köksbänken för dagligt bruk. Knivarna i kannan är noggrant konstruerade för att kunna hantera de allra tuffaste ingredienserna. Därför är de laserskurna, tillverkade av härdat rostfritt stål. Detta gör att de kan hacka, knåda, blanda och pulverisera allt som hamnar i kannan.

Nyckeln till motorns långa livslängd är att förhindra överhettning. Bortsett från överbelastningsskyddet som är inbyggt i alla maskiner så har våra ingenjörer jobbat med att optimera luftcirkulationen kring motorn genom att kanalisera en viss mängd luft till den del som behöver det som mest.

Det läggs ned mycket jobb på att optimera varje komponent i maskinen så att allt samarbetar för att skapa det perfekta slutresultatet. På så vis får du den absolut bästa kombinationen av smak och konsistens.

Vitamix grundare – en pionjär inom hälsofrämjande

Redan från början, hade Vitamix®, genom “Papa” Barnard stort fokus på plantbaserat och betydelsen av att äta mer hälsosamt. Även om mycket har hänt sedan 1921 så är fokus fortfarande detsamma – bättre hälsa genom att laga mer mat från grunden, med naturliga råvaror och mer frukt och grönt.

Familjen Barnards’ passion for whole-food började när en släkting blev sjuk. Det resulterade i att familjen blev vegetarianer, och drog ned på både kaffe och socker. Efter att själva upptäckt vilka fördelar denna livsstilsförändring hade, så började de förstå kraften i plantbaserad mat.

I slutet på 1930-talet hade familjen Barnard gjort det till sitt livsverk att främja hälsosam kost. De sålde hälsokost och vitaminer på post-order. Och när Papa upptäckte att en blender kunde få nyttig, näringsrik mat att smaka gott tillverkades han den allra första Vita-Mix blendern– som också såldes i familjens butik.

Det enskilt största sättet som Vitamix har engagerat sig i hälsofrågan, är genom att hela tiden utveckla våra blenders. Med marknadsledande design och teknik blir det lättare, snabbare och godare att laga hälsosam mat hemma i ditt eget kök.

Läs mer om Vitamix Historia HÄR.

Receptbok “A Global Celebration”

Den här E-boken är framtagen både för att fira Vitamix 100 -års jubileum och som ett tack till alla miljontals Vitamix användare runt om i världen. Fullspäckad av internationella recept, omsorgsfullt utvalda från olika delar av världen. Du hittar smakrika, enkla och nyttiga idéer som garanterat kommer boosta din matlagning. Vad sägs exempelvis om Smoothie med Yuzu, Snickers Nice Cream, Matbuha eller Brödpudding? Ladda ned E-boken här: Anniversary Cookbook

Vitamix Ascent A3500i Grafit ANNIVERSARY BUNDLE

För att fira Vitamix 100 års jubileum ordentligt har de tagit fram en jubileumsblender med tillbehör. Resultatet blev Ascent A3500i i den exklusiva färgen grafit. En mörkt grå nyans som är något mattare än de andra Ascent-modellernas färger. För att ge en fulländad high performance blending- upplevelse medföljer dessutom extra tillbehör till maskinen: Ascent Startkit med 600 ml mixerbägare och 225 ml mixerskål (inklusive knivbas), en tamperhållare, samt en under blade scraper. KÖP HÄR

Vitamix modeller genom tiderna