Hembakade Engelska Muffins, så enkla att göra och så goda att de kan ätas med bara lite smör på. Var noga med att se till att degen får jäsa ordentligt för ett så fluffigt resultat som möjligt.
English Muffins
Mängd: 8 st muffins
Tid: 2 h och 30 min
Ingredienser
- 180 ml mjölk
- 1 msk socker
- 2 tsk jäst
- 4 msk smör
- 5,9 dl vetemjöl
- ¾ tsk salt
- 1 stort ägg
- 0,5 dl majsmjöl
Gör så här
- Blanda 0,5 dl fingervarm mjölk med socker och jäst. Låt stå och dra i 5 minuter.
- I en liten kastrull: blanda resten av mjölken med 2 msk smör. Koka upp snabbt. Ta genast bort kastrullen från plattan och ställ åt sidan. Låt svalna till rumstemperatur.
- När mjölk och smörblandningen svalnat, blanda den med jäst-mixen och ställ åt sidan.
- Lägg ned mjöl och salt i kannan och fäst locket. Välj hastighet 6 och pulsa några gånger. Ta bort lockpluggen och fortsätt pulsa medan du sakta ringlar ned mjölkblandningen genom öppningen, pulsa ungefär 25-30 gånger eller tills det formas en fin liten deg i kannan.
- Häll över degen på en lätt mjölat yta och knåda tills den blivit elastisk och fin. Lägg sedan ned i en lätt smörad skål och täck med en fuktig kökshandduk.
- Placera degen i den varmaste delen av köket, och låt jäsa i åtminstone 1 timme, tills degen blivit dubbelt så stor.
- Rulla sedan ut degen på en plan arbetsyta och kavla den så att den blir ungefär 7,5 mm tjock. Skär ut 8 runda muffins.
- Häll ut majsmjölet på en tallrik och vänd båda sidorna av muffinsen i mjölet så att de täcks av ett tunt lager.
- Lägg ut alla muffins på en plåt och täck med fuktig kökshandduk. Låt jäsa i 30 min, eller tills de blivit dubbelt så stora.
- Vispa ihop ägg med 1 tsk vatten. Pensla sedan alla muffins med detta.
- Stek 4 st muffins och 1 msk smör i en stor stekpanna på medelvärme (ungefär 5 min på varje sida).
- Upprepa med resterande 4 muffins.
- Låt svalna innan du delar dem i hälften.