En stark marinad eller sås som passar till grillad fisk, kyckling, kött eller korv.
Chimichurri
Mängd: 300 ml
Tid: 20 min
Ingredienser
- 60 ml rödvinsvinäger
- 2 msk pressad citron
- 1 dl hackad rödlök
- 2,5 dl färsk persilja
- 2 dl färsk koriander, hackad
- 0,5 dl färsk oregano
- 6 vitlöksklyftor
- 1/2 jalapeño
- 2 dl olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Lägg ned vinäger, citron, lök, persilja, koriander, oregano, vitlök, jalapeño, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Använd pulsknappen och starta maskinen. Pulsa 10 gånger och använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Stäng av maskinen och använd en slickepott/spatel för att skrapa ned det som fastnat på insidan av kannan. Pulsa ytterligare 10 gånger.
- Välj hastighet 1 och ta bort plastpluggen på locket. Ringla ned olivolja genom öppningen medan maskinen är igång. Sätt på locket igen.
- Öka hastigheten till 10.
- Mixa i 10 sekunder eller till önskad konsistens.