Cheddarsoppa

Höstsmaker mixas ihop till en enkel värmande måltid i det här receptet på cheddarsoppa med äpplen!

Cheddarsoppa

Mängd: 1 L
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 480 ml hönsbuljong
  • 2 msk vitt vin
  • ¼ lök
  • 1/2 selleristjälk
  • 2 granny smith äpplen
  • 1 stor vanlig potatis, alt 285 g sötpotatis, kokt
  • 1/8 tsk torkad timjan
  • 1/8 tsk malen muskot
  • 1/8 tsk malen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl cheddar ost, riven

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser förutom cheddarosten i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 eller programmet för Varma Soppor.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa i 5 min 45 sek – eller låt programmet för Varma Soppor slutföras.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till hastighet 6, ta bort lockpluggen i locket.
  6. Tillsätt cheddarosten genom öppningen i locket. Mixa i ytterligare 10 sekunder.