Champurrado

En tjock härlig varm choklad som är perfekt för vinterkvällar. Addera gärna lite kanel, eller cayenne för att ge lite sting.

Champurrado

Mängd: 1,9 L
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 dl masa harina (majsmjöl)
  • 840 ml rumstempererat vatten
  • 720 ml  mjölk, rumstempererat
  • ¼ tsk salt
  • 90 g choklad

Gör så här

  1. I en lite skål; vispa ihop majsmjölet med 120 ml vatten.
  2. Lägg sedan ned alla ingredienserna, inklusive majmjölblandningen i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1 och starta maskinen, alternativt välj programmet för Varm Soppa.
  4. Öka sedan till högsta hastighet och mixa i 5 min och 45 sek, alternativt låt programmet för Varma Soppor slutföras.
  5. Serveras rykande varm!