Buttermilkpannkakor

Toppa gärna dessa fluffiga pannkakor med en fruktsirap.

Buttermilkpannkakor

Mängd: 12 st (amerikanska pannkakor)
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 4,8 dl buttermilk (kan bytas ut mot vanlig filmjölk)
  • 2 stora ägg
  • 0,6 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2¼ tsk bakpulver
  • Honung till sötning

Gör så här

  1. Lägg ned buttermilk, ägg, olja, salt och honung i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och ta bort plastpluggen i locket.
  4. Lägg ned mjöl, bakpulver och bikarbonat genom öppningen i locket.
  5. Sätt tillbaka plastpluggen på locket och fortsätt mixa i ytterligare 20–25 sek. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen tills blandningen är slät.
  6. Häll ca ½ dl smet åt gången i stekpannan och stek tills de får en gyllenbrun färg på båda sidorna.