Toppa gärna dessa fluffiga pannkakor med en fruktsirap.
Buttermilkpannkakor
Mängd: 12 st (amerikanska pannkakor)
Tid: 25 min
Ingredienser
- 4,8 dl buttermilk (kan bytas ut mot vanlig filmjölk)
- 2 stora ägg
- 0,6 dl olivolja
- ½ tsk salt
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl fullkornsmjöl
- ½ tsk bikarbonat
- 2¼ tsk bakpulver
- Honung till sötning
Gör så här
- Lägg ned buttermilk, ägg, olja, salt och honung i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och ta bort plastpluggen i locket.
- Lägg ned mjöl, bakpulver och bikarbonat genom öppningen i locket.
- Sätt tillbaka plastpluggen på locket och fortsätt mixa i ytterligare 20–25 sek. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen tills blandningen är slät.
- Häll ca ½ dl smet åt gången i stekpannan och stek tills de får en gyllenbrun färg på båda sidorna.