Basilika-valnötspesto

Att mixa ihop en egen pesto på en minut är lika enkelt som det är gott. Perfekt vardagsmiddag!

Basilika – valnötspesto

Mängd: 240 ml (obs! Mängden är anpassad till en mindre kanna, fördubbla ingredienserna för 2-liters kannan)
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl (25 g) parmesan, riven
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 4,8 dl (80 g) färsk basilika
  • 0,5 dl (30 g) valnötter
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg ned ingredienserna i  kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten till 7.
  4. Mixa i 45 sek -1 min, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot bladen.