En krämig dipp smaksatt med koriander och lime. Perfekt att servera som ett alternativ till salsa.
Avokado – och Yoghurtsås
Mängd: 720 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 3,5 dl naturell yoghurt
- 2 st avokados, skalade och utan kärna
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 lime, skalad, halverad
- 1 tsk salt
- 1 jalapeño, utan frön, delad i fyra delar
- 0,5 dl färsk koriander
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser, förutom koriander, i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 30 sek. Använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Minska hastigheten till 7 och ta bort lockpluggen i locket.
- Lägg i koriander genom öppningen och fortsätt mixa i 15 sek.