En perfekt kombination av sött och starkt – passar utmärkt till räkor, fläsk eller kyckling.
Aprikos-BBQ Glaze
Mängd: 960 ml
Tid: 25 min
Ingredienser
- 6 strimlor bacon, stekt och hackad
- 3½ dl gul lök, hackad
- 1 msk vitlök, hackad
- 1,8 dl ketchup
- 1,8 dl apelsinjuice
- 1,8 dl råsocker
- 0,6 dl maltvinäger
- 2 ancho chili, tärnad
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk torr senap (pulver)
- 1 tsk Tabascosås
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 tsk salt
- 1 tsk malen svart peppar
- 2,5 dl (165 g) aprikoser, urkärnade och delade
Gör så här
- Fräs bacon i en stor stekpanna på medelvärme tills det blir frasigt, ca 4 min. Tillsätt lök och fräs tills brunt, ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.
- Tillsätt övriga ingredienser. Koka tills aprikoserna är mycket mjuka, ca 10 min. Krydda såsen och smaka av med extra salt och peppar, om det behövs.
- Häll över såsen i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, sedan till full effekt (High).
- Mixa i 30 sek, tills relativt slät.
- Glazen är klar att användas, alternativt kylas och förvaras i en tät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.