Avokadon ger en krämig konsistens till det här receptet på hemmagjord apelsinsorbet. Utan socker och tillsatser.
Apelsin – Avokado Sorbet
Mängd:
Tid:
Ingredienser
- 2 apelsiner
- 0,5 dl honung, eller agave
- ½ avokado, skalad och urkärnad
- ½ citron, skalad
- 1 tsk vaniljpulver
- 5 cm x 5 cm skiva apelsinskal
- 1,2 l isbitar
Gör så här
- Lägg alla ingredienser, förutom isbitarna, i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 30 sek. Stäng av maskinen och öppna locket.
- Lägg i isbitarna och fäst locket igen.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Använd tampen genom lockets öppning för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
- Efter ca 30 – 60 sek. ändras motorljudet och 4 högar formas i kannan.
- Stäng av maskinen. Var noga med att inte mixa för länge, då smälter glassen. Servera genast.