Avokadon ger en krämig konsistens till det här receptet på hemmagjord apelsinsorbet. Utan socker och tillsatser.

Apelsin – Avokado Sorbet

Mängd:
Tid:

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 0,5 dl honung, eller agave
  • ½ avokado, skalad och urkärnad
  • ½ citron, skalad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 cm x 5 cm skiva apelsinskal
  • 1,2 l isbitar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser, förutom isbitarna, i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 30 sek. Stäng av maskinen och öppna locket.
  5. Lägg i isbitarna och fäst locket igen.
  6. Välj hastighet 1.
  7. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  8. Använd tampen genom lockets öppning för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
  9. Efter ca 30 – 60 sek. ändras motorljudet och 4 högar formas i kannan.
  10. Stäng av maskinen. Var noga med att inte mixa för länge, då smälter glassen. Servera genast.

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *