5 Steg till Mindful Eating

5 Steg till Mindful Eating

För att fortsätta hålla sig på samma spår med en hälsosam livsstil så behöver vi äta mer ”medvetet”. Här kommer några snabba tips:

 1. Tänk och känn efter ordentligt innan du sträcker dig efter mer.
  Undvik att äta massa snacks framför TVn eller datorn, det leder oftast till att vi överäter.
 2. Välj hälsosammare godsaker
  Välj hälsosamma versioner av comfort food, ex mixa ihop en härlig smoothiebowl med dina favoritsmaker istället för köpglass. Besök vår receptsida för inspiration: Vitamix Recept
 3. Skriv ned det.
  Använd en dagbok för att skriva ned negativa och upprörande tankar som dyker upp när du känner dig stressad, genom att få ned dom på papper kommer det hjälpa dig att bli mer avslappnad (detta rekommenderas av Harvard Medical School).
 4. Hitta en distraktion.
  Om du nyss har ätit och egentligen inte är hungrig, hitta en rolig aktivitet att distrahera dig med istället. Ring en vän, ta en promenad, eller ta tag i det där projektet som du skjutit fram under en längre tid.
 5. Låt hjärtat arbeta.
  Regelbunden träning är inte bara bra för kroppen, det är även bra för huvudet. Konditionsträning sänker nivån av stresshormoner som kortisol – ett hormon som är kopplat till hunger och viktökning – samtidigt som träningen boostar ”må-bra” hormon som endorfiner som förbättrar humöret och minskar stress.

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *