Bärig Pinnglass

Home / Recept / Frysta efterrätter / Bärig Pinnglass

Den här glassen kommer bli familjens nya favorit – att den dessutom är betydligt nyttigare än köpglass är en bonus!

Bärig Pinnglass

Mängd: 12 st
Tid: 4 h

Ingredienser

  • 4,7 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk strösocker (kan minskas i mängd, eller uteslutas helt, alternativt bytas ut mot lite honung).
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,2 dl (75 g) färska blåbär
  • 1,2 dl (50 g) färska hallon
  • 1,2 dl (90 g) färska jordgubbar
  • 1 banan, skalad och delad

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, eller Smoothieprogrammet.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 35 sekunder eller låt Smoothieprogrammet slutföras.
  4. Fördela blandningen i glass-formarna och stick sedan in pinnarna.
  5. Frys in i åtminstone 4 timmar, helst över natten.
Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+