Glutenfria Macarons

Home / Recept / Glutenfria Macarons

En favoritdessert, detta recept är utan gluten. Kallas glutenfria macarons men är mer som kokostoppar!

Glutenfria Macarons

Mängd: 24 st
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 2,5 dl kondenserad mjölk, sötad
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1½ tsk mandelextrakt
  • 455 g riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180° C.
  2. Lägg ned kondenserad mjölk, vaniljpulver och mandelextrakt i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till hastighet 5.
  5. Mixa i 15 sekunder.
  6. Häll över i en bunke med riven kokos blanda runt ordentligt.
  7. Forma dom i passande storlek och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum mellan varje macaron.
  8. Ställ in i ugnen och grädda i 10-15 tills de blir gyllenbruna. Efter 10 minuter kan det vara bra att rotera bakplåtspappret och sedan grädda i ytterligare 5 min.
Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+