Glutenfria Brownies

Home / Recept / Deg & Smet / Glutenfria Brownies

En smakfull, glutenfri brownie som alla kommer gilla.

Glutenfria Brownies

Mängd: 9 st bitar
Tid: 35 min

Ingredienser

  • Florsocker (till topping)
  • 2,5 dl (120 g) hackade valnötter, valfritt
  • 225 g mjölkchoklad/ chokladknappar
  • 3 stora ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,8 dl (150 g) socker
  • 75 g smör, skuret i bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 0,8 dl maizena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180ºC och smöra en bakform (20 cm).
  2. Blanda samman maizena, kakaopulver, kanel, och salt i en bunke.
  3. Lägg ned socker, smör, vaniljpulver, och ägg i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  6. Mixa i 35 sekunder eller tills allt är ordentligt ihopblandat.
  7. Blanda sedan ihop med de torra ingredienserna i bunken, tillsammans med chokladbitar och valnötter.
  8. Häll ned smeten i bakformen och grädda i ugnen i 30-35 minuter eller tills den inte är kladdig i mitten längre (testa genom att sticka ned en tandpetare eller liknande, är den inte kladdig när du drar upp den igen är kakan färdig).
  9. Toppa kakan med florsocker och skär upp i bitar.
Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+