Smör

Home / Recept / Smör

Varför inte göra eget smör att bre på ditt nybakade bröd?

Smör

Mängd: 360 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 720 ml vispgrädde
  • 1/4 tsk salt

Gör så här

  1. Häll grädden i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa tills blandningen är tjock och du hör en förändring i maskinljudet.
  5. Stäng av maskinen och skrapa ned innehåller på sidorna i kannan med en spatel för att få ned allt till mitten av kannan.
  6. Välj hastighet 5.
  7. Starta maskinen och mixa i 5 sekunder, stäng av och skrapa sidorna igen.
  8. Upprepa detta flera gånger tills blandningen börjar flyta lättare och det börjar formas vätska.
  9. Blenda ytterligare några sekunder tills fast smör fastnar i mitten av kannan, ovanpå bladen.
  10. Placera smöret i en fin sil för att rinna av. Arbeta smöret med en spatel för att avlägsna så mycket vätska som möjligt.
  11. Häll över smöret i en skål och smaka av med salt.
  12. Förvara i en lufttät behållare.
Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+
Äppelpaj smoothie | the Blender