Fullkornsbröd med banan och nötter

Home / Recept / Deg & Smet / Fullkornsbröd med banan och nötter

Med bara ett fåtal enkla ingredienser får man ett gott och fiberrikt bröd sötat med äppelmos och banan.

Fullkornsbröd med Banan och Nötter

Mängd: 1 limpa
Tid: 1 timme och 15 min

Ingredienser

  • 4 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,6 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 55 g smör
  • 0,8 dl mjölk
  • 1 tsk citronskal
  • 2 mogna bananer, skalade
  • 4 msk äppelmos
  • 1,6 dl (80 g) valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180˚C. Smörj en 21 cm x 11 cm brödform.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
  3. Lägg ned ägg, socker, smör, mjölk, citronskal, banan och äppelmos i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till hastighet 5.
  6. Mixa i 10-15 sek eller tills  ingredienserna blandats.
  7. Häll över innehållet från kannan i skålen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt för hand.
  8. Rör sedan ner nötter i smeten, spara några att strö på toppen.
  9. Grädda i ugnen i 60 min eller tills brödet inte är kladdigt i mitten längre.
Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+