Persikosorbet

Home / Recept / Frysta efterrätter / Persikosorbet

Ett fantastiskt sätt att ta tillvara på sommarens persikor, smaksatt med lite vanilj och valfri sötning (byt gärna ut sockret mot ex honung, agave eller lönnsirap).

Persikosorbet

Mängd: 690 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 3 persikor
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1,8 dl socker (kan bytas ut mot lite honung eller uteslutas helt då persikorna är söta i sig)
  • 9,5 dl isbitar

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Efter ca 30 – 60 sek. ändras motorljudet och 4 högar bildas i kannan.
  6. Stäng av maskinen. Var noga med att inte mixa för länge, då riskerar glassen att smälta. Servera genast.
Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+